Att åka på spa – välgörande på så många olika sät

17 april 2023 Veronica Jansson

editorial

Att unna sig en spavistelse är något som många drömmer om. Med en växande medvetenhet om vårt välbefinnande och behovet av att koppla av från vardagens stress, blir spaanläggningar och konferenshotell allt mer populära. Men vad är det egentligen som gör ett besök på spa så bra för oss och när är det dags att packa väskan och åka iväg? 

Därför är det bra att åka på spa:

1. Återhämtning för kropp och själ: På spa får du möjlighet att glömma vardagsstressen och fokusera på att återhämta dig, både fysiskt och mentalt. Många spabehandlingar kan hjälpa till att lindra spänningar och stress i muskler och leder, samtidigt som de ger dig energi och ökad kroppskännedom.

2. Förbättrad sömn: En dag på spa innebär ofta en kombination av sköna behandlingar och avslappning. Detta kan påverka kroppen på flera sätt och i synnerhet förbättra din sömnkvalitet. En god natts sömn är viktigt för din hälsa och allmänna välbefinnande och bidrar till att du kan fungera optimalt i vardagen.

När behöver du åka på spa?

Det finns inget bestämt tillfälle då det är som bäst att åka på spa. Spaanläggningar och konferenshotell med spa kan besökas under alla årstider och passar perfekt när du behöver en paus från vardagen, oavsett om det är en romantisk helg, en kompisresa, en firmaresa eller för att fira en speciell händelse.

spa

Det här kan man göra på spa:

1. Prova olika behandlingar: På spa finns det vanligtvis ett brett utbud av behandlingar, från klassiska massage- och ansiktsbehandlingar till exotiska kurbad och ljusterapier. Prova något nytt och låt terapeuterna ta hand om dig.

2. Aktiviteter och träning: Många spaanläggningar erbjuder också aktiviteter som yoga, pilates, vandring och simning. Passa på att hitta balansen mellan kropp och själ genom att kombinera lyxiga behandlingar med fysisk aktivitet.

3. Kom ihåg att koppla av! Njut i jacuzzin, i den välgörande ångbastun eller bara med en god bok i den sköna fåtöljen.

Fler nyheter