Bärgare i Stenungsund

29 mars 2021 jonas olsson

Plötsligt händer det. Man får punktering på ett av bilens däck eller kör slut på bensinen. Då gäller det att lugnt och försiktigt ratta bilen in mot vägrenen och stanna på den säkraste platsen. Sedan gäller det att försiktigt kliva ut ur bilen och placera ut varningstriangeln. Det händer att många sitter kvar i bilen medan de letar efter telefonnumret till en bärgare. Vissa väntar till och med i bilen ända tills bärgaren kommer. 

 

Sitt inte kvar i bilen

Att sitta kvar i bilen nära en väg är förenligt med livsfara eftersom bilen kan bli påkörd av andra fordon. I stället ska man ta på sig den neonfärgade varningsvästen och ställa sig en bit från bilen och vägen. 

Många gånger är det stressande att få punktering eller motorstopp och man vet heller inte alltid vilken bärgare man ska ringa till. Att därför lägga in telefonnumret till en bärgare i Stenungsund i mobilen för att alltid vara redo, spar mycket tid och oro; https://www.jjsbilbargningab.se/.

De vanligaste anledningarna till att man behöver hjälp av en bärgare är punktering på något av däcken, att man kört slut på bensinen, men också att låset har gått sönder eller att man har tappat nyckeln. Vid punktering brukar bärgaren många gånger kunna reparera däcket på plats, men vid mer komplicerade fall måste bilen bärgas till närmsta verkstad. Man kan även anlita en bärgare i mindre akuta fall som exempelvis för att köra en trasig bil till skroten.

 

 

Så mycket kostar bärgning

Har man en hel- eller halvförsäkring, vilket man måste ha, täcker försäkringen kostnaden för bärgningen. Dock brukar man behöva betala en självrisk. Men man kan även köpa till olika tilläggsförsäkringar som täcker hela bärgningen utan självrisk. Dessa tilläggsförsäkringar täcker ofta också kostnaden för punktering eller om man kört slut på bensin, vilket inte den vanliga bilförsäkringen gör.

Fler nyheter