Bästa ponnyridningen om man bor i Stockholm

En ponny är en häst som är mindre. Och det finns en mängd olika raser som faller inom olika höjdramar för olika typer av ponnyer. Men fast att man oftast använder ponnyer till barnridning eller körning, så kan även vuxna rida på ponnyer. Om man bara har en längd och vikt som gör att det är bekvämt för både ryttare och djur.

Det som till exempel räknas som en d-ponny är den ponny som är precis mot gränsen till häst. Och därför är det även den typen av ponny som många vuxna skaffar för att rida på. Men det är inte riktigt så lätt som att säga att en viss ras är en a-ponny, b-ponny, c-ponny eller d-ponny. För precis som med människor så kan en del bli längre än sina föräldrar eller släktingar.  

 

Indelning inom tävlingar

Det finns flera anledningar till att man delar in ponnyer i olika bokstäver. Den största är för att man ska ha mer lika förutsättningar när det gäller tävlingar. Det är ju svårt för en a-ponny att kunna hoppa över samma höjd på hinder som en d-ponny. 

Men även om man inte tävlar så är det ett sätt att beskriva höjden på ponnyer med. Det kan man till exempel se om man tittar på annonser där hästar säljs. Istället för att skriva ut hur hög mankhöjden är så använder man sig istället av vilken bokstavsindelning som ponnyn tillhör. 

 

Prova på en lektion

Har du ett barn som vill prova på ponnyridning i Stockholm? Det brukar finnas möjligheter på alla stall som har ponnyer. Är man väldigt liten, eller osäker, så kan man prova på att rida när någon leder hästen och någon annan går bredvid. Men om man är lite mer kunnig och modig så kan man få rida hästen helt själv. Både på lektioner och när det är tävlingar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *