Dags att köpa en present till mors dag

16 januari 2022 Lily Hansen

editorial

Det är så vanligt att man köper presenter i sista stund men om man ska vara ärlig så är det så mycket skönare och lugnare att vara ute i god tid. Att köpa en mors dag present borde inte vara så svårt. Alla vet nog vad deras mamma tycker om även om de måste tänka efter lite. Men det kan vara tillfällen då det är svårt att hitta på något. Det finns alltid mammor som redan har allt och då är det skönt att få tips om vad det finns som kan förgylla dagen för henne på bästa sätt.

Egentligen kan man välja på allt mellan himmel och jord. Det som avgör vad man vill ge har mer att göra med hur man brukar fira mors dag i sin familj. Likaså vilket intresse ens mamma har och vad som gör henne glad. Det kan räcka med en trisslott eller ett besök, det kan förväntas vara något enkelt och praktiskt, eller kanske en upplevelse utöver det vanliga. Alla firar på sitt sätt.

 

image

 

Bakgrund till en present på mors dag

Mors dag är i Sverige en kommersiell högtid. Den firas alltid sista söndagen i maj så det är lätt att komma ihåg. Dagen firas med att barnen brukar rita ett kort eller en teckning och ger till sin mor, sedan bygger det på allteftersom barnet eller barnen växer upp. I vuxen ålder kan då barnen fira sin mor på flera sätt. Antingen kan det bli både pompa och ståt eller så ingenting för att man har slutat fira helt enkelt. 

Dagen firas till minne av alla mödrar och initiativet togs av dottern till Anna Jarvis. Jarvis, som var en stor fredsaktivist, hjälpte även till att vårda sårade soldater under amerikanska inbördeskriget. Hon dog i maj och det är därför som högtiden hålls denna månad. 

Fler nyheter