Därför har man heltäckningsmatta i England

Har du någon gång varit på besök på de brittiska öarna? Är det någonting man märker ganska fort skiljer Sverige från exempelvis England och Skottland är det att det är otroligt vanligt med heltäckningsmatta i Storbritannien. 

Det spelar egentligen inte så stor roll om det är i privata hushåll, på hotell och vandrarhem eller till och med på restauranger och uteställen. Man kan nästan vara säker på att man kommer sätta fötterna på en heltäckningsmatta vart man än går. Det är inte ovanligt att man i Storbritannien får se heltäckningsmattor i alla rum. Till och med badrummet. Varför heltäckningsmattan är så populär på de brittiska öarna är svårt att svara på. 

Spontant för många svenskar skulle det rimligtvis kunna te sig ganska opraktiskt. Inte minst just i badrummet där det blir blött och fuktigt och någon kanske inte alltid siktar rätt i toalettstolen. Borde det inte vara otroligt mycket svårare att hålla ett hushåll rent när man har heltäckningsmatta? 

Heltäckningsmattans fördelar

Men visst, när man tänker på det så finns det ju absolut även fördelar med heltäckningsmattor. De allra främsta för att det är så himla mysigt. Storbritannien är som vi vet ett ganska grått, regnigt och ständigt småkyligt land. Att slippa sätta sina fötter på ett kallt parkettgolv och istället sjunka in med tårna i en varm och gosig matta är ju faktiskt inte helt avskräckande om man vaknar en natt och behöver gå på toaletten.  

Tänk också på hur mycket tystare det skulle bli med heltäckningsmatta. När barn och husdjur leker och far i huset blir heltäckningsmattan som en ljuddämpare. Då kanske du äntligen kan ta en tupplur samtidigt som barnen far och skojar i rummet intill. Dessutom blir mattan som ett skydd mot saker som går i golvet. Ett glas som går i golvet behöver därför inte resultera i glassplitter. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *