DHL Service Point gör det enkelt att skicka paket

Att skicka paket behöver varken vara besvärligt eller dyrt. Genom att använda sig av en betrodd fraktfirma ska det inte vara några problem att få iväg ett paket till närmsta stad, eller andra sidan jorden för den delen. Stora fraktbolag kan dessutom ofta ge förmånliga priser då de har många paket som skickas samtidigt. För att vara helt säker på att få det bästa priset finns det möjlighet att använda sig av en jämförelsetjänst som tar fram just det. Med ett ansett fraktbolag skickas paketen tryggt, men det är också viktigt att göra sin del av jobbet som avsändare.

Paketera bra för en solid leverans

Det är viktigt att paketet skickas i en låda eller påse som inte riskerar att gå sönder, vilket i så fall kan göra att innehållet faller ut, under resans gång. En påse kan endast användas om det handlar om lätta och icke ömtåliga saker som till exempel textilier. För tyngre objekt krävs en stabil låda eller kartong som klarar av att andra paket kan komma att staplas på den. Det är även viktigt att slå in det som ska levereras genom att använda exempelvis bubbelplast, kraft papper eller dylikt för att skydda det mot stötar, vibrationer och tryck. 

Lämna in paketet smidigt

När paketet är omsorgsfullt packat så är det bara att bege sig till närmsta DHL Service Point. Där kan de hjälpa till med fraktkostnader samt betalning av leveransen. Finns en önskan att det ska gå ännu smidigare så är det möjligt att förbereda med betalning och fraktsedel online. När paketet är inlämnat kan det spåras genom kollinumret hela vägen fram till paketets slutdestination. 

Hur hämtas paketet ut?

När paketet nått den Service Point där det ska hämtas ut kommer mottagaren att få en avisering via SMS eller mail. Med en giltig legitimation samt avin kan paketet då hämtas ut av mottagaren. Det kostar ingenting så länge försändelsen inte skickats med postförskott.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *