Få rätt ersättning med invaliditetsintyg

31 mars 2021 william eriksson

En bestående nedsättning av arbetsförmågan kan sätta stora begränsningar för livet. Fysiska besvär som hindrar dig att röra dig som du vill, eller går du med stor smärta som du dagligen får kämpa med? Psykiska nedsättningar tas på lika stort allvar. Har man allvarliga problem som man tror är bestående, då kan det räknas som invaliditet. 

Invaliditet står för just det, att man inte längre kan klara sin vardag som vanligt. Det kan vara jobbet som blir drabbat, eller dina intressen. Blir du skadad är det därför viktigt att uppsöka läkare som direkt kan ställa diagnos. 

 

Det krävs ett intyg 

Vi lever endast ett liv, och att kunna leva det fullt ut så mycket som möjligt är något alla vill. Dessvärre finns det begränsningar, som till exempel en fysisk eller psykisk nedsättning. Har man en försäkring så kan man få ut ersättning om man har bestående problem. För det behöver man ha invaliditetsintyg. 

Invaliditetsintyg skrivs av en duktig läkare, och det finns sådana som fokuserar på att hjälpa till med just bra intyg. Detta skickas sedan in till Försäkringskassan så tar de ett beslut utifrån det. Varenda fall de får in är unikt och de handskas med det utefter det. 

Ersättningens storlek kan variera

Många vill såklart veta hur mycket de kan få ut i ersättning om man blir skadad, vilket inte är så konstigt. Om jobbet blir drabbat kan man gå från ett välbetalt jobb till att leva på Försäkringskassan.Det går inte att svara på det, det beror på vad för typ av försäkring du har.

Vad som även spelar in är vad för typ av skada det är. Det bästa är att prata med sitt försäkringsbolag, de kommer kunna ge dig de bästa svaren.Det går inte att få ersättning för skador som man inte vet kommer vara ett långvarigt besvär.

Fler nyheter