Från vildmarkerna till lastbilstvätten i Norrköping

Alla som har sett serier som Ice Road Truckers vet att det finns något som lockar med tanken att sitta i en lastbil och bränna genom vidderna. Visst, det kanske inte är det bästa jobbet att ha när man har en familj som väntar därhemma, men är man solo så måste det ju vara en riktigt spännande tillvaro. Att hoppa in i förarsätet och bara åka iväg, mil efter mil, genom ett oändligt landskap.

Att färdas genom vildmarken

Här i Sverige har vi ju vår motsvarighet i Norrlands inland. Kanske är det inte lika öde och expansivt som på den nordamerikanska kontinenten, men det är ändå spännande och ett äventyr. Att köra igenom malmfälten har en speciell känsla och det krävs nog som sagt speciella karaktärer för att njuta av dessa områden.
Samtidigt finns det ju något spännande i växelspelet mellan civilisation och mer obebyggda marker. Man får se kontrasterna i Sverige och föreställa sig hur det såg ut för våra förfäder ned de skulle korsa dessa områden.

Sedan är det såklart skönt att kunna återvända till en varm säng och besöka en lastbilstvätt i Norrköping. Det går det inte att hymla med. Detta med att varva bekvämlighet med en mer prövande livsstil är dock något som många av oss säkerligen skulle ha nytta av. För att hela tiden leva med samhällets alla bekvämligheter inom räckhåll gör också att vi tar dem för givna. De saker vi tar för givna är det lätt hänt att vi inte längre uppskattar – förrän de är borta förstås.

Även om vi alla inte vill eller har möjlighet att blåsa igenom vildmarken i en lastbil så kan vi ändå hitta på våra egna äventyr. Ge dig av ut i skogen den kyliga morgonluften och vandra ett par timmar. Den där duschen därhemma kommer garanterat att kännas uppskattad efteråt.