God tandvård är viktigt för hälsan

10 september 2019 Lily Hansen
God tandvård är viktigt för hälsan

God tandvård är viktigt för hälsan

 

Daglig tandvård är en av de viktigaste åtagandena man har i livet. Det handlar inte bara om att tänderna ska se fräscha ut, utan det är också grundläggande för att man ska hålla sig frisk. Det är inte alltid så lätt att komma iväg till tandläkaren. Att lägga sig ner i stolen, ha de olika instrumenten liggandes strax ovanför ansiktet och låta någon annan inspektera ens mun kan kännas väldigt utelämnande. För många är tandläkaren en ren och skär skräck på många olika sätt. Förutom känslan inför själva besöket, kan det också finnas oro för slutbeloppet på fakturan. Trots dessa motstånd är det viktigt med tandläkarbesök.

 

 

Att välja tandläkare

 

Folktandvården är inte alltid det lämpligaste alternativet. Det finns många privata tandläkare som erbjuder god service. Bär du på någon oro inför ditt besök ska du kunna känna att din tandläkare visar förståelse för dina känslor. Glorident är en tandläkare järfälla som dessutom kan erbjuda specialisttandvård. Hos dem kan du också få hjälp med finansiering och en plan på avbetalning utifall du behöver utföra en större behandling. Tandläkarbesök för barn och ungdomar är kostnadsfritt. På Gloridents webbplats kan du enkelt hitta prislista över deras behandlingar.

 

Olika sorters behandlingar

 

Karies är inte det enda onda som drabbar tänderna och munhälsan. Tandlossning, sneda tänder, olika infektioner i tandköttet och skador på tänderna kan också uppkomma under livet. Somliga behöver rotbehandla och andra kanske behöver tandproteser eller implantat. En del kan komma att behöva tandställning. Beroende på dina behov är det viktigt att kolla upp vad din tandläkare erbjuder. Speciellt gäller det dig som går hos ett privat företag. Har de kompetens att hjälpa dig? Att gå till tandläkaren när du får ont i en tand är minst lika viktigt som att göra regelbundna besök. Förebyggande vård håller dina tänder friska och fräscha längre. 

 

Fler nyheter