Installera värmepump för en säker värmekälla

Det finns många olika alternativ att använda sig av då man ska värma upp sin bostad. Man kan till exempel ha olje- eller gaspannor som värmer upp, alternativt elda med pellets eller ved. Man bör alltid utgå från sina förutsättningar och behov men ett alternativ som har mycket liten påverkan på både miljön och plånboken är värmepumpar.

Värmepumpar utvinner energi genom en mindre elförbrukning från utomhusluft, ventilationsluft, mark, berggrund eller vatten. Energin som utvinns överförs till husets värmesystem. Även fast en värmepump kan kosta en del pengar att installera så är det något man vinner på i längden.

Skulle man besluta sig att flytta från bostaden så kan man fortfarande tjäna på installationen genom att ett hem med exempelvis bergvärme har ett högre marknadsvärde. 

Värmepumpar kan ta värme från berg, jord, sjö eller luft och överföra den till fastighetens värmesystem, därmed finns det olika värmepumpar beroende på varifrån man vill hämta energin. Vilken pump som passar bäst kan avgöras på hur stor del av värme- och varmvattenbehovet man vill ska täckas och på naturförutsättningarna i fastighetens närhet.

En bergvärmepump kommer från lagrad värme i berg och mark. En luft/vatten värmepump utvinner energi ur luften utomhus och överför den till golvvärme eller element. En luft/luft-värmepump tar även den vara på energin i utomhusluften för att värma upp inne i bostaden och den renar dessutom luften. En frånluftsvärmepump återvinner värme från husets ventilationssystem, vilket ger säker uppvärmning och gott om varmvatten till låg driftkostnad.

En värmepump kan även ställas in så att den kyler hemmet under varma perioder. Har man en pool hemma så kan man sänka uppvärmningskostnaderna av den genom att komplettera värmepumpen med en tillsats för poolvärme. 

Värmebolaget AB erbjuder allt inom värme och VVS till bra priser. De är speciellt inriktade på energieffektivisering genom installation av värmepumpsanläggningar där lösningarna kan anpassas för alla typer av fastigheter. De utför bland annat installation av värmepump i Stockholm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *