Köp vintage kläder på second hand

23 mars 2022 patrick pettersson

editorial

För den som eventuellt har det lite knapert i plånboken finns det en särskild affär man kan gå till. Second handaffärer. Att till exempel köpa begagnade kläder från second hand är en enorm skillnad i pris jämfört med att köpa nya kläder. Samtidigt behöver det inte vara något fel alls på kläderna. Du kan hitta riktigt snygga vintage kläder på second hand som fortfarande håller hög kvalité. Det är bara det att deras förre ägare har tröttnat på dem. 

Det är dock inte bara kläder som finns billigt till hands på second hand. Om du till exempel behöver fylla på köksskåpet med vanligt porslin är det en mycket smartare idé att handla på second hand jämfört med “vanliga” butiker. Har du riktig tur kan du även hitta väldigt fina möbler. Allt från tv-bänkar till soffor, vitrinskåp och gungstolar. Alltid till en billig peng eftersom det är begagnat.

 

second hand

Öppet sinne

Sådana inköp behöver ofta göras i samband med att man kanske flyttar till en ny lägenhet och har många andra kostnader. Ska man fylla en ny lägenhet med nya möbler kanske man där och då inte har råd att köpa dyr dansk design från väletablerade kedjor. Vet du vad? Det måste du inte heller. Allt du behöver finns på second hand och det går att göra riktiga fynd. Man måste bara ha ett litet öppet sinne. 

Du ska heller inte glömma klimataspekten. Genom att köpa begagnat på second hand bidrar du också till en mer hållbar konsumtion. Du köper varor som redan är i omlopp och minskar behovet av nyproduktion. På så sätt gör du din beskärda del för att hålla nere utsläppen. Det bidrar i sin tur till att bromsa den globala uppvärmningen. Vilket gynnar alla som bor på planeten. Tack vare att du köpte dina kläder eller en soffa på second hand istället.

Fler nyheter