Ledarskapsutbildning ger din favoritperson rätt kompetens

27 juni 2022 jonas olsson

Även om det inte talas högt om det så ofta, har de allra flesta chefer en favorit på arbetsplatsen. En medarbetare som du av någon anledning trivs lite bättre med, och gärna skulle vilja arbeta närmare med. Men att befordra någon lite hipp som happ är ingen bra idé.

Se till att din guldkalv har rätt kompetenser för sitt nya jobb som till exempel mellanchef. Det kan du enkelt göra genom att skicka honom eller henne på en ledarskapsutbildning. Där får din favorit alla verktyg för att göra ett bra jobb i sin nya position.

Underskatta inte den personliga kemin

Säkert vet du som är chef, att det är lätt att vidareutbilda personal. Det är svårare att laga en personlig kemi som inte riktigt fungerar. Precis som när det kommer till lägenheter kan du alltid renovera huset – men läget kommer aldrig gå att förändra. 

I det här fallet är det alltså personen som är läget, och kunskaperna som är huset. Genom att satsa på vidareutbildning av rätt person kan du bygga upp ett chefsteam på ditt företag som verkligen fungerar på alla sätt. Och det i verkligheten, i stället för på pappret.

 

ledarskapsutbildning

 

Rätt person på rätt plats

Med rätt person på rätt plats kan hela företaget lyfta sin verksamhet. Det gäller särskilt chefspositioner. Se bara till att du inte missbedömer vederbörande. Hör dig gärna för bland övrig personal hur de upplever personen i arbetet. 

Det finns nämligen viss risk att du som chef blir charmad av en så kallad ja-sägare. Och sådana ska du hålla långt ifrån chefsborden. Bättre en lite kärvare medarbetare under dig, än en som arbetar med ett okritiskt förhållningssätt. Det tycker i alla fall många av de som innehaft positionen som VD i många stora företag under lång tid. Det visar sig med tiden, brukar de säga. 

Fler nyheter