Misstänkt för brottmål i Göteborg

19 maj 2021 jonas olsson

När poliserna dök upp i ditt hem så förstod du ingenting. Du hade precis gått och lagt dig och trodde först att det knackade på dörren i din dröm. Men till slut vaknade du och kikade ut genom dörrhålet, och där var de. Men de var inte där för att fråga om något du kanske hört eller sett. I stället meddelade de att du var misstänkt för ett brott och att du skulle följa med dem till polisstationen direkt. Så det var bara att klä på dig och följa med.

På polisstationen leds du till ett förhörsrum och får sömndrucken veta vad du misstänks för. Trött och förvirrad kan du inte låta bli att brista ut i skratt, för det är så otroligt att du tror att de måste skämta. Men du vet ju ändå att det inte är ett skämt utan blodigt allvar. Du får veta att du har rätt till en advokat och tackar direkt ja till det. På grund av den sena timmen får du ett rum att lägga dig i och ett besked att du kommer få träffa din advokat nästa morgon.  

 

 

Oskyldig tills annat är bevisat

Brottmål i Göteborg kan ha vissa delar som är lika det du kan se på en film eller i ett tv-program. Men det är sällan så dramatiskt och snabbt tempo som i fiktiva domstolar. Däremot är det alltid på fullaste allvar och mycket viktigt att du har en bra advokat som kan företräda dig, även om du är fullkomligt oskyldig. För det gäller att bevisa din oskuld nästan lika mycket som det gäller för åklagaren att bevisa din skuld.

Som tur är så framkommer det mycket snabbt att du har ett alibi vid tiden för brottet. Så med hjälp av advokaten är du snabbt tillbaka i din lägenhet och kan fortsätta livet. 

Fler nyheter