Ortoptister i Stockholm

19 januari 2023 Mimmi Källström

Om du letar efter en ortopist i Stockholm behöver du inte leta längre än till Lamera Medical Clinic. De är högkvalificerade har ett erfaret team av läkare som kan ge dig bästa möjliga vård för alla dina ögonbehov. Oavsett om du är i behov av en rutinkontroll eller upplever mer allvarliga problem finns de där för att hjälpa dig.

Vad är en ortoptist?

En ortoptist är en medicinsk specialist som specialiserar sig på att diagnostisera och hantera synstörningar – särskilt binokulär syn, ögonspårning och fokusering. Ortoptister hjälper till att identifiera problem med patientens syn samt ger råd till patienterna om behandling. De är också skickliga på att förse patienter med glasögon, kontaktlinser och andra synhjälpmedel vid behov.

ortoptist

Vilka är några av de vanligaste behandlingarna som ögonläkare tillhandahåller?

Ögonläkare erbjuder en mängd olika behandlingar för synproblem. Dessa inkluderar förskrivning av glasögon och kontaktlinser, korrigerande ögonoperationer som LASIK och kataraktkirurgi. Även diagnostisering och behandling av ögonsjukdomar som glaukom och makuladegeneration. Screening för åldersrelaterad synförlust, utvärdering av ögonen för tecken på systemisk synnedsättning och behandling av sjukdomar.

Fördelar med ögonoperation

Ögonkirurgi kan bidra till att förbättra patientens syn. Minska behovet av glasögon eller kontaktlinser, åtgärda vanliga ögonfel och sjukdomar som grå starr, korrigera åldersrelaterade synproblem och till och med förebygga blindhet. Ögonkirurgi är säker och effektiv när den utförs av en kvalificerad ögonläkare i Stockholm. Patienter som har genomgått ögonkirurgi de upplever vanligtvis förbättrad syn, minskad ögonbelastning och trötthet samt en övergripande förbättring av livskvaliteten.

Vad bör du tänka på innan du kontaktar en ögonläkare

Innan du kontaktar en ögonläkare finns det några faktorer som du bör tänka på. Först och främst bör du försäkra dig om att läkaren är kvalificerad och har erfarenhet av ögonvård. Det är också viktigt att se till att den ögonläkare du väljer är uppdaterad om de senaste behandlingarna och teknikerna som finns tillgängliga.

Fler nyheter