Proteinpulver utan socker är ett bra alternativ för den som vill tillföra mer protein under dagen

26 november 2021 Cecilia Olsson

editorial

Många väljer att använda sig av proteinpulver för att få tydligare resultat av sin träning. Det är helt enkelt ett smidigt sätt att få i sig tillräckligt med protein som musklerna behöver när man tränar hårt. Det kan även vara så att man av någon anledning inte får i sig tillräckligt med protein under en dag och då kan proteinpulver vara ett bra alternativ också för de som inte tränar stenhårt. 

Det finns flera fördelar med proteinpulver 

Det finns många fördelar med att äta en proteinrik kost. Den som de allra flesta är medveten om är att proteinrik kost ger bra träningsresultat, men det kan även minska mängden kroppsfett och göra att vi håller oss mätta längre. Det är såklart allra bäst att se till att maten man äter är proteinrik, men det är dock inte alltid så enkelt att få till det. Då kan proteinpulver vara ett väldigt bra alternativ eftersom man alltid kan ha med sig lite proteinpulver i väskan. Det gör att man kan ladda upp med en proteinshake när det än behövs under dagen.

image

Proteinpulver är dessutom en billig proteinkälla sett till hur mycket protein man får per gram. Med det sagt så är inte proteinpulver något som ska ersätta måltider, det är helt enkelt ett kosttillskott som ska tillföra lite extra utöver en bra, varierad kost. Proteinpulver är alltså ett bra alternativ för den som vill få i sig mer protein utan att behöva betala mycket mer, den som inte alltid hinner med att äta riktig mat kort efter ett träningspass samt den som vill få bättre träningsresultat.

Smidiga produkter utan tillsatt socker 

Många som är inne i träningssvängen satsar även på ett lågt sockerintag, då kan proteinpulver utan socker vara det bästa alternativet. På easis.se hittar man olika proteinpulver helt utan tillsatt socker. Sortimentet består av flera olika produkter, som alla är enkla att tillreda och som är perfekta för den som vill ha mer protein och mindre socker i sin kost.

Fler nyheter