Rätt man på rätt plats

Rätt man på rätt plats

Är du ansvarig över ett kontor med anställda? Oavsett storleken på kontoret och hur många som arbetar där så finns det en aspekt som inte går att förringa – kontoret behöver städas. Ett kontor med många anställda och många dagliga besökare behöver städas oftare. Ett mindre kontor med mindre spring klarar sig med mindre städning. Men kontorsstädningen är ofrånkomlig.

På ett mindre kontor kanske man vill spara pengar genom att låta de kontorsanställda sköta städningen. Men det tänket kan vara dumsnålt. Det bästa i längden är att ha ”rätt man på rätt plats”. Låt den som är anställd för kontorsjobb sköta sitt och ta hjälp av en städfirma för kontorsstädningen. 

 

Vad kan en kontorsstädning innefatta?

Vad som behöver städas och hur ofta beror så klart på kontorets storlek och inredning. Gemensamt för de flesta kontorsstädningar är nog dammtorkning av ytor och städning av golven. I entrén kanske man har en dörrmatta som behöver dammsugas. Beroende på årstid och väder kan golvet behöva våtmoppas oftare. 

När det gäller att dammtorka ytor ingår även skrivborden och arbetsytorna där de kontorsanställda jobbar. En professionell städfirma kommer att ta hänsyn till de eventuella dokument och viktiga papper som ligger framme. De kommer att lämna allt i sin ordning så att det inte blir svårt att hitta sakerna dagen efter.

 

 

Vad kan kontorsanställda bidra med?

För att underlätta för städaren kan kontorspersonalen plocka undan på sina respektive skrivbord innan de lämnar jobbet för dagen. De kan också diska undan efter sig i lunchrummet. Kanske finns det någon i teamet som gillar att sköta om blommor och krukväxter? Då kan denne bli ansvarig för vattning av de växter som finns på kontoret. 

Lämna över den egentliga städningen till en kompetent städfirma. Om du vill ha hjälp med kontorsstädning i stockholm kan du be Stockholms Allstäd AB om en offert.