Rutor som står pall för nordens väder

Rutor som står pall för nordens väder

Det är inte någon hemlighet att materialet till de fönster som byggdes från 70-talet fram till och med 90-talet inte riktigt hållet bästa kvalitet. Många byggen från denna era är massproducerade med fokus på just det: Snabbt och billigt. Nu när tiden börjar komma ikapp dessa konstruktioner så visar det sig också var man sparade in på materialen.

Framför allt är det just fönster och dörrar som nu behöver få sig en uppdatering eftersom konstruktionen har fallit för tidens tand. Det kan kännas som ett segt arbete, speciellt eftersom det finns äldre fönster som ännu håller måttet. Därför är det så skönt att snabbt och smidigt kunna beställa plånboksvänliga rutor från Sparfönster.

I och med den nyckfulla årstiden gäller det att tajma in fönsterbytet om man inte har proffshjälp som säkrar upp arbetsplatsen. Plötsligt kan det komma en regnskur som från klar himmel och allt blir blött. Ja det är klurigt det där med att omständigheterna blir rätt.
Å andra sidan stundar våren snart. Redan nu finns det vissa dagar som nästan känns som om vi var påväg i i maj. Men så blir det plötsligt minusgrader på natten och allt ställs på sin ända.

Inte undra på att våra fönster slits som de gör. Här uppe i våra regioner så får de stå pall för det mesta. Allt från bitande vinter till riktigt torra sommardagar då man själv kan sukta efter vatten. Det är därför det är så viktigt att fönsterrutor är kvalitetssäkrade så att de står pall mot väder och vind.
Annars står man där igen och ser sig om efter nya fönster att sätta in när man egentligen skulle vilja göra något annat. Som att gå ut och sola och bada med sina nära och kära.
För det är ju fantastiskt att bara få njuta av den svenska sommaren med ro.