Utforska världen och själen med din gitarr och dess delar

07 maj 2021 Mikael Barani

Att försöka. Kanske är det en av de viktigaste sakerna som vi kan ägna oss åt här i livet – oavsett vad utgången blir.
För precis som den mytiske Sisyfos som gång efter gång rullar upp en stor sten för berget, för att lika många gånger se den rulla ned igen, är det ibland själva kampen som är poängen.

Att finna skönhet i kampen

Att finna en poäng i just den där kampen uppför berget innebär att man en dag kanske upptäcker att stenen faktiskt stannar kvar på toppen. För även om det är få förunnat att ha den ihärdighet som krävs för att gång på gång orka kämpa, när allting bara faller samman, så är det ändå denna lilla skara som en dag lyckas med det som dess medlemmar företar sig.

Musikbranschen är ett gott exempel. Inte för att vara nedslående, men det är extremt svårt att slå sig fram i denna bransch – kanske nu mer än någonsin. Har man tänkt att leva på musiken till någon grad handlar det om ett idogt kämpande. Däremot kan det finnas en skönhet i just kampen – att våga ge sig av ut på äventyret och tro på sin egen förmåga.

Kanske blir det med tiden så att man nöjer sig med att spela på de mindre scenerna och ger upp drömmarna om att bli rockstjärna. Trots allt så är varje möjlighet till att stå inför folk och inspirera dem till att ta tag i sina egna drömmar ändå en seger.
Sedan kan man ju fördjupa sig i olika aspekter för sin egen skull. Kanske vill du som gitarrist lära dig gitarrens anatomi och hur man uppgraderar den med gitarrdelar bara för att utforska dess potential.

Det finns en mening med det också – om det är så att du känner att det är meningsfullt. Detta är en av livets små hemligheter.

Fler nyheter