Är vägmarkeringar vägen mot grannsämja?

27 april 2022 william eriksson

editorial

Vad tråkigt det är att bråka med grannarna. Särskilt över en så fånig sak som var gränsen mellan era asfalterade uppfarter går. Men vilken tur det är att det finns en sån bra lösning. Lite smart användning av vägmarkeringar, så är konflikten löst.

Det är lika bra att du tar tag i det själv. Det du inte gör själv brukar nämligen aldrig bli gjort, eller hur? Och du vet ju att du har rätt. Om du vill kan du skissa upp en linje med gatukrita först, så att du vet att du blir nöjd när firman som ska fixa vägmarkeringarna sedan kommer och slutför jobbet.

Så sätter du ned foten mot grannen 

Det som är så bra med vägmarkeringar är att de verkligen sitter. Varken regn eller snö kommer kunna sudda ut linjen mellan era uppfarter. En väglinje är dessutom en del av standardutbudet hos alla vägspecialister. Du kan vara helt trygg med att jobbet blir bra gjort. Nästan lika bra som om du gjort det själv. Vilket du såklart hade gjort, om du hade kunnat.

Din partner kanske vädrar åsikten att du borde kolla tomtritningarna på stadskontoret först. Men det vet ju du är helt onödigt. Det kommer bara spilla tid. Och dessutom får kanske grannen nys om att du har en plan på gång, innan du hinner slutföra den. Inte bra – honom vill du ju prata med så lite som möjligt. 

 

vägmarkeringar

 

Fler vägmarkeringar om konflikten fortsätter

Om grannen mot förmodan inte skulle bli nöjd med resultatet, kan du alltid försöka lösa problemet med ännu fler vägmarkeringar. Om du har en riktigt ordningsam granne kan du rita in hela hans hus i en fyrkant av heldragna väglinjer. Då kommer han aldrig mer kunna köra ut på gatan. För en så plikttrogen person kan ju inte köra över en heldragen linje. 

Fler nyheter