Få hjälp med ett rättvist invaliditetsintyg

15 juni 2022 Lily Hansen

editorial

En olycka händer alldeles för enkelt. Man kan försöka gå och skydda sig från att något ska hända, men man kan inte skydda sig från allt. Precis allting kan hända, för en olycka sker som sagt lätt. En olycka kan även ta olika hårt. För en del kan det gå över direkt, medan andra behöver några dagar för att läka. En del har till och med riktigt mycket otur och har bestående besvär även år efter olyckan skedde. 

Hur en olycka drabbar en kan vara väldigt varierande. Det beror helt på hur och var skadan är, men även hur den begränsar din vardag. Kan du exempelvis inte längre jobba som du gjorde innan? Eller utföra din hobby? Pengar är inte lösningen på dessa problem, men det är ett plåster på såren. Du som har olycksfallsförsäkring, och som har bestående besvär efter en olycka, kan få ut en summa med hjälp av ett bra invaliditetsintyg. 

 

invaliditetsintyg

 

Från topp till tå

För att få ett bra skrivet invaliditetsintyg behöver du gå till en klinik som har duktiga ortopeder. Hos dem går ni först igenom kroppsliga besvär genom att prata om dem. Ni går igenom hur du blir påverkad av skadan och hur länge den kan tänkas påverka dig. De testar även din rörlighet, styrka, känsel, leder och så vidare. Allt för att få ett så bra underlag som möjligt. Med detta underlaget kommer du sen kunna få en rättvis betalning. 

Ju bättre invaliditetsintyg du har, desto större är chansen att få en bra och rättvis ersättning från din försäkring. Det kostar dock att gå och få invaliditetsintyget. Hur mycket det kostar beror på hur lång tid det tar. Det kan variera en hel del för olika personer, allt beroende på hur stora problem man har. Det är som tur är en summa som man kan få tillbaka från försäkringen.

Fler nyheter