Hälsosamt att investera i skog

26 februari 2022 william eriksson

Vad skulle du göra om du en dag blev ekonomiskt oberoende? Investera? Nja, kanske inte. Varför skulle du ha ett behov av att få dina pengar att växa om du redan är ekonomiskt oberoende? Så för det här exemplet, låt säga att du istället skulle få en miljon kronor. En väldigt stor summa, men ingenting som du klarar dig enbart på resten av livet. Hur skulle du då investera dem för att få bra avkastning? På skog förstås.

Det finns väldigt många skäl till att investera i skog. Alla skäl är naturligtvis inte ekonomiska, även om många är det. Du får som bekant en enorm tillgång till naturresurser och virke som kan användas för att tillverka både det ena och det andra. Papper och möbler till exempel. Men skogen har så mycket mer att erbjuda än på materiell nivå. Sina dofter, ljud och alla känslor som skogen framkallar. Bara det är värden som är värda att investera i.

 

skog

 

Ingen har dött av frisk luft

Det är fullt förståeligt varför skogen framstår som en bättre och bättre idé att investera i. För i det här exemplet investerar du inte bara i ekonomiska aspekter. Du investerar även i tid, och framför allt investerar du i dig själv. Med fler skogsupplevelser kommer du att må bättre. Du kommer att reducera stress och ångest. Det här finns det forskning som stödjer. Ingen har liksom dött av frisk luft, men det finns antagligen många exempel på motsatsen.

Så, ut i skogen med dig. Ta ett djupt andetag Titta dig omkring på allt du ser. Det här är känslor som du lätt glömmer bort när du befunnit dig i stan för länge. Men om du faktiskt investerar i skog skulle du kunna känna så här betydligt oftare. Då finns det ingenting som hindrar dig. Det är bara du och skogen.

Fler nyheter