Hammare och spik

Ett byggföretag i Stockholm, som exempelvis https://xn--byggfretagstockholm-u6b.nu/, består inte enbart av snickare som med hammare och spik bygger eller renoverar byggnader. När man idag anlitar ett byggföretag så kan man lita på att det är välutbildade yrkesarbetare som ofta har lång erfarenhet av alla möjliga projekt som man kan tänkas ha. Det är även så att många snickare har någon annan utbildning i grunden som gör att de kan se den större bilden och vara mer specialiserade på något moment som till exempel montage av köksskåp.

 

Flera olika yrkesgrupper

Vilken typ av yrkesgrupper som finns representerade inom ett byggföretag beror dels på företagets inriktning, men det beror även på hur stort det är. Större byggföretag kan själva sköta hela kedjan från anläggning, betongarbetare, träarbetare, elektriker, rörmokare och så vidare. Men det kan finnas både för- och nackdelar med att ha flera yrkesgrupper representerade istället för att samarbeta eller hyra in från andra företag.  

 

 

Arbete i projekt

Byggföretag arbetar av naturen projektbaserat där det kan röra sig om allt ifrån några timmar till dagar eller år, beroende på projektets storlek. Som anställd på ett byggföretag kan det vara lika trevligt att vara på ett ställe under en längre tid som att komma till nya projekt då och då. Man lär känna väldigt mycket folk och får se en mängd olika typer av byggnader. Man arbetar ibland i större grupper, ibland två och ibland får man sköta sig själv. Det gör att det blir mycket flexibelt och omväxlande. Inom vissa projekt har man ritningar som man måste följa till punkt och pricka, men då och då kan man bli anlitad för sin yrkeskunskap och kreativitet och själv få hitta på bästa eller roligaste lösningen för uppdraget. Eftersom det är ett kreativt yrke så brukar det uppskattas när man själv får ge kunden förslag gällande material och utformning.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *