Hitta en bra kemtvätt som kan ta hand om plaggen på bästa sätt

19 mars 2021 Cecilia Olsson

Att lämna in sina kläder till kemtvätt kan för många kännas främmande och inte som en prioriterad tjänst man lägger sina pengar på. Men faktum är att det kan vara en investering som gör att favoritplaggen håller sig hela, fina och fräscha betydligt längre än vad de annars skulle ha gjort. En kemtvätt kan hjälpa till att tvätta kläder samt andra textilier som är mycket ömtåliga eller som helt enkelt inte klarar tvätt i en vanlig tvättmaskin där det blir rengjort med tvättmedel och vatten.

Kemtvätt kan få kläderna att hålla längre

Skillnaden mellan tvätten som man själv sköter i en vanlig tvättmaskin och kemtvätt är att vid en kemtvätt används kemiska lösningar som rengör plagget eller tyget istället för tvättmedel. Kemtvätt används ofta på material som inte bör tvättas i vatten som till exempel läder, mocka, ylle och päls. Vanligtvis utförs kemtvätten i speciella maskiner som både tvättar och torkar.

Det är såklart även skönt att slippa tvätta själv, man kan enkelt lämna in sina kläder smutsiga och sedan hämta dem ett par dagar senare när de är rena och redo att återigen användas. 

Effektivt tvätteri med miljötänk

Ett tvätteri i Stockholm som erbjuder kemtvätt och mattvätt av hög kvalitet är Eriksbergstvätten. I deras moderna lokaler kemtvättar de kläder och andra textilier med expertis så att de blir rena och fina på nolltid. De tar dessutom omhand all tvätt med omtanke om miljön. Kläder som lämnas in kan hämtas upp redan efter 48 timmar och för att göra processen ännu smidigare så går det även att boka sin tvätt via mobilen. 

Kvalitet för alla

Eriksbergstvätten erbjuder sina tjänster till både privatpersoner och företag, målet är alltid att kunderna ska känna sig hundra procent nöjda med det utförda arbetet. Kemtvätt med kvalitet och service är det som är viktigast för Eriksbergstvätten.

Fler nyheter