När var du senast hos din tandhygienist?

27 juni 2022 patrick pettersson

editorial

Alla vill vi ha välmående och vackra tänder, men gör alla verkligen vad som krävs för att uppnå det? Vissa har tur och föds med bättre tänder än andra. Det kan tyckas att det är orättvist att vissa kan gå nästan hela livet utan hål i tänderna medan de med otur drabbas av hål hela tiden.

Oavsett hur mycket tur man hade i tandlotteriet när man föddes krävs dock en viss insats från ens egen sida för att ens tänder ska fortsätta må bra. En av de viktigaste komponenterna i ens tandvårdsrutin bör vara regelbundna besök hos tandhygienisten. Det kanske inte är så glamouröst eller spännande, men då kan ett litet problem upptäckas innan det blir värre. Har du inte varit på ett besök på länge så skjut inte upp det ännu mer utan boka en tid i dag.

 

Detta hjälper en tandhygienist dig med

Tandläkare kan specialisera sig på många olika områden. När det kommer till tandhygienister handlar deras arbete främst om att förebyggande tandhälsa. Det kan handla om att behandla exempelvis karies, tandlossning och andra besvär i munhålan. Tandhygienisten kan hjälpa dig med egenvård och lära dig att bättre ta hand om dina tänder och behandla besvär på egen hand.

 

Tandhygienist

 

Hitta en mångsidig tandläkarmottagning

Visst är det skönt när man kan göra allt på ett och samma ställe? Som när man ska handla middag och inte behöver gå till flera olika butiker för att hitta allt det man behöver. Tandläkarmottagningen är inget undantag och det kan vara värt att lägga ner lite tid på att hitta en där man kan få hjälp med alla besvär och behov man kan tänkas ha.

Vilka behov man har beror så klart på ens munhälsa och ålder spelar ofta en stor roll. Använd internet och utforska vad olika mottagningar i din närhet har att erbjuda och hitta den som passar dig bäst. Bor du vid Odenplan kan du kolla in bland annat den här mottagningen: tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct.

Fler nyheter