Nya möjligheter i kritiska tider

Nya möjligheter i kritiska tider

Entreprenören, författaren och podcastaren Tim Ferriss hade nyligen ett intressant samtal med författaren Ryan Holiday. Båda är stora fan av stoikerna – de antika filosofer som förordade att utgå rationellt från en situation, släppa taget om det som man inte kunde påverka och agera på det som man faktiskt kunde påverka.

Både Ferriss och Holiday var överens om att denna unika tid också är en möjlighet. Deras önskan var att vi alla skulle se på denna pandemi, med all den källa till oro som den är, som en möjlighet. Vi har givits ett tillfälle att fördjupa oss själva i vår egen tillvaro och kanske hitta nya vägar framåt i livet.
Även om denna tillvaro inte är självvald så är den nämligen här. Att försöka kämpa emot den rent intellektuellt är hopplöst. Istället är det acceptans som för oss vidare.
Nyckeln är att nu agera på ett sätt som gör dig tacksam inför dina insatser när denna pandemi väl är över.

Hur detta agerande ser ut är såklart upp till var och en.

Kanske är nu som du lägger grunden till att äntligen våga satsa på din egen idé? Visst är det tuffa tider just nu men alla kriser för med sig möjligheter. Det vet du kanske själv efter personliga erfarenheter tidigare i livet.
Det är tufft med förändring men något nytt får då tillfälle att slå rot.

För vissa kan ett mål vara att läsa ut en bok under denna tid. Eller kanske att äntligen lyckas lösa den där rubiks kuben som du beställde på https://mastercubestore.se/53-4×4.
Det är som sagt endast du som vet vad som gäller för dig. Det är endast du som lägger ribban för den nivå som du vill ligga på.

Som sagt: Se detta som ett tillfälle att göra något unikt som gagnar dig själv när allt är över. På så sätt gagnar du också mänskligheten.