Rensa rören med rörinspektion.nu

Vattenledningar och avloppsrör används hela tiden, och exempelvis i ett hyreshus är det inte konstigt om rören blir slitna och skadade med tiden. För att säkerställa så att det inte finns några läckor eller stopp någonstans bör man beställa rörinspektion. En auktoriserad rörinspektör kommer då och gör en professionell bedömning av rören i fastigheten.

Främst vill man undvika att få vattenskador i sitt hus om något rör inte håller tätt. Men i det långa loppet är det bra att kolla upp rörens funktion och kondition, så att de håller sig fina länge. 

 

Beläggningar inuti

Åratal med stekflott och annat som hamnar i vasken kan göra att det bildas en beläggning på insidan av rören, men den går att få bort. Man spolar med hetvatten med en skonsam metod som löser beläggningarna. I det längsta undviker man att använda kemikalier. Då rengör man rören på ett miljövänligt sätt.

När rören är renspolade kan man hålla efter deras skick genom att inte spola ner fett och matrester, utan kasta det i skräpet. Tops, tamponger och sminkrester kan ha åkt ner i avloppet från badrummet, och sådant är skräp och ska inte spolas ner. Skaffa en speciell avfallshink med lock i badrummet, så att du kan kasta tandtråd, bomullstussar och annat där istället.

 

 

Rörinspektion med filmkamera

För att återgå till proceduren med rörinspektion, så sker den med en speciell kamera som filmar rören inuti. Man ser hur ledningarna är dragna, och om man inte hade en bra ritning över detta förut så kan man få det nu, eftersom kameran skickar information om det digitalt. Teknikens under nuförtiden gör att man faktiskt kan se rörens beskaffenhet och bedöma om något behöver åtgärdas. Kontakta ett företag som exempelvis rörinspektion.nu. Att kolla upp rörledningarna och reparera där det behövs är viktigt för att kunna undvika läckage och skador.