Sirona – från North Carolina till Mölndal

26 oktober 2021 jonas olsson

Sirona. Vad i allsin dagar är Sirona? Om man googlar på Sirona kan man få väldigt många olika idéer om vad Sirona skulle kunna vara. Det första man får se är annonser om barnvagnar, men det känns inte riktigt som det är vad man är ute efter. En annan sida handlar om ett amerikanskt företag som sysslar med medicinteknik. Framför allt tandvårdsprodukter. Det är det som är deras specialitet. De verkar kunna tänder, utan att vara tandläkare själva.

För det är ju trots allt inte bara tandläkare som sysslar med tänder. Det går ju att vara en aktör som säljer implantat eller protetik utan att vara tandläkare. Det är inte minst det här företaget ett bevis på. Alla inom tandbranschen jobbar trots allt inte med att borra i tänderna. Det finns mycket övrigt som ingår i både generell och specifik tandvård. Här fyller alltså Sirona, eller Dentsply Sirona som de egentligen heter, en väldigt bra och nödvändig roll.

 

Globaliserat bolag

Så, vad är då Sirona för ett slags företag? Medicinteknik och tandvårdsprodukter, javisst, men vad mer? Som sagt, det är från USA. Sitt säte har de i North Carolina, närmare bestämt i Charlotte. De har även ett huvudkontor i York, Pennsylvania. Nu funderar du säkert på hur ett amerikanskt bolag som sysslar med medicinteknik och tandvård kan vara relevant i den här kontexten. Jo, det är faktiskt så att de är även finns här i Sverige och är tillgängliga för dig.

I Sverige har de nämligen ett kontor i Mölndal utanför Göteborg. Här sker en hel del av deras produktion också. Sironas vd Donald M. Casey Jr. måste vara stolt som driver ett så stort bolag. Med anor ända från 1899 och över 16 000 anställda. Precis som att du som svensk bör vara stolt över att få kunna köpa deras produkter även här i Sverige.

Fler nyheter