Tala med en psykiatriker i Stockholm

26 februari 2022 william eriksson

editorial

Alla människor går på ett eller annat sätt genom utmaningar i livet. Din faster, din syster, din mamma och din bästa kompis. Du är inget undantag heller. Ibland är utmaningarna väldigt tuffa. Så kan det till exempel vara när man förlorat en anhörig eller en relation har tagit slut. Eller om du blivit utsatt för någonting väldigt otrevligt som har rivit upp ett sår hos dig. Som ett övergrepp. Eller alla trakasserier på skolgården hemma i Stockholm för 20 år sedan.

Då kan det vara så att du behöver gå och prata med en psykiatriker. Ofta lurar man sig själv genom att intala sig att det inte är någon fara. Att allt är under kontroll. Men precis som att det är rimligt att gå till doktorn om du har brutit benet så är det lika rimligt att gå till psykiatrikern för att med hjälp av terapi och stödsamtal hitta rätt i livet. 

 

psykiatriker

 

Rätt hjälp från rätt person

Många ursäktar sig med att de pratar med vänner och familj när de mår dåligt eller går igenom en tuff period. Det är såklart bra. Men oavsett hur stora hjärtan dina vänner har så är de kanske inte professionella terapeuter eller psykiatriker. Du skulle inte gå till din vän, bilmekanikern, med ett brutet ben. På samma sätt ska du resonera med dina mentala laster. Det finns professionella psykiatriker som du kan få rätt hjälp från istället.

Ibland vet du inte ens om att någonting från, säg, barndomen påverkar dig upp i vuxen ålder. Det kanske först är när ditt förhållande med din partner plötsligt tar slut som det kanske gör sig påmint att du inte riktigt hanterat en sorg eller ett trauma tidigare i livet. Vilket kommer göra denna, och nästa, situation värre om du inte behandlar traumat. Här är ett tips på en psykiatriker i Stockholm: https://www.rainerstromblad.se/.

Fler nyheter