Välj laminerat glas för en trygg miljö

17 mars 2022 william eriksson

editorial

Laminerat glas ökar tryggheten markant jämfört med vanligt glas. Det finns många anledningar till att välja ett mer avancerat glas av den här typen, och lägga lite mer pengar, än att välja det billigaste man hittar. Talesättet “man får vad man betalar för” har aldrig passat bättre in än här.

Den laminerade glasskivan innehåller två glasskivor eller mer, med plastfolie emellan. Det kallas även för lamellglas ibland. Det är också ett härdat glas som gör det extremt mycket starkare än obehandlat glas. Man kan limma ihop hur många skivor som helst och på så sätt öka styrkan på glaset, vilket gör att risken att ta sig igenom glaset blir mindre.

 

laminerat glas

 

Användningsområden både i offentligheten och i hemmet

Den här typen av laminerat glas används vid exempelvis banker eller växlingskontor. När många skivor limmas på varandra kan det till och med skydda mot skott eller slag. Du har säkert hört talas om skottsäkert glas. Det finns många fördelar med att använda laminerat glas för att öka säkerheten. Förutom på offentliga platser som är särskilt utsatta är det också bra att ha det i hemmet om man behöver sätta glas någonstans där man ofta rör sig.

Förutom anledningarna ovan finns det ytterligare två bra anledningar att ha i åtanke. För det första blir det inget splitter som man riskerar att skada sig på om glaset går sönder. Glasbitarna fastnar på plastfilmen som sitter utanpå och faller alltså inte isär. 

För det andra riskerar man inte att falla igenom eller trilla om glaset skulle gå sönder och släppa helt. Glas på balkonger, tak eller i trappor borde därför alltid vara någon typ av säkerhetsglas av just den här anledningen. Det är även något att ha i åtanke om man har barn. Är man intresserad av att beställa laminerat glas kan man kika här: https://miritglas.com/se/produkt/hardat-glas/

Fler nyheter