Få bilen att blänka med polerskivor 

Visst är det en fröjd med en riktigt blank bil? Visst njuter du ganska mycket när du stolt visar upp din nypolerade kärra som riktigt blänker så pass att man kan spegla sig själv i den? Det är lätt att bli ytlig när det kommer till sådant som bilar, och det yttre spelar löjligt stor roll i bilägarskapet. Men bilen blir ju inte blank och skinande av sig själv. Det gäller att polera den ordentligt, vara noga och regelbunden. Det är också mer eller mindre nödvändigt att använda sig av en så kallad polerskiva, oavsett om det är bilen eller någonting annat man polerar. För riktigt stora “polish-projekt” använder man polerskiva till maskin.  

 

Rengör polerskivorna ordentligt 

En del saker ska man dock tänka på när man använder sig av polerskiva. Exempelvis hur du rengör den på bästa sätt för att den både ska bli helt ren och behålla sin effektivitet. För rengöras måste dem, annars förlorar de sin användbarhet ganska snabbt. Då kommer du snabbt att irriteras över hur dåligt de tar och undra vad felet egentligen är. Men håller du polerskivorna rena och behandlar dem väl efter du använt dem kan du faktiskt njuta av deras kraft under ganska överskådlig tid.  

 

Jobba lite mindre 

Framför allt är det oerhört viktigt att du är snabb med att rengöra dina polerskivor efter att du använt dem. Vänta inte, utan gör det omedelbart. Om du följer det rådet får du mycket enklare bort gamla lackrester samt all polish och oljerester som fastnat i polerskivan medan du putsat på din bil. Vill man vara riktigt effektiv finns det till och med särskilda pad-washes man kan investera i för klockrena resultat. Poängen är egentligen att för att din bil ska fortsätta blänka och skina måste du jobba lite. Men med bra polerskivor behöver du åtminstone jobba lite mindre.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *